Loading
Team

Erik Falkenburg

Vertrouwt op goede afloop voor NAC

Voor Erik Falkenburg is het seizoen voorbij. In de warming up voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen belandde hij tijdens een positiespel op iemands voet en brak een middenvoetsbeentje.

Falkenburg was met NAC net lekker bezig in de strijd tegen het ontlopen van playoffs om degradatie, maar de club uit Breda moet zich dus zonder hem veilig spelen. Volgens Falkenburg gaat dat lukken: “We zitten nu in een goede fase, ik heb er alle vertrouwen in dat we ons veilig spelen. We hebben een goede ploeg, de jongens vangen het wel op. Mats Seuntjens verving mij tegen Heerenveen prima. Hij heeft niet gescoord, maar ik heb hem al even een smsje gestuurd dat ik ervan uitga dat hij dat tegen Dordrecht wel gaat doen.”

Vanzelfsprekend is Erik Falkenburg er niet blij mee dat hij de ontknoping van het seizoen mist, maar hij heeft de knop snel omgedraaid: “Een blessure komt nooit op een goed moment, maar het zou nog vervelender zijn als het nu slecht zou gaan met de ploeg. Het is wel moeilijk om in deze fase aan de kant te zitten, je kunt geen invloed uitoefenen. Ik was net lekker bezig, maar het is niet anders. Ik kan er niet zoveel aan doen. Maar je moet er ook niet te moeilijk over doen. Ik relativeer nogal snel. Dan denk ik aan mijn ploeggenoot Menno Koch; die ligt er negen maanden uit. Dat is wel wat anders.”

Vooralsnog kan de NAC-speler de deur niet uit: “Ik zit nu in zwaar gips, dus ik kan even niet naar de club. Maar volgende week gaat het er af, dan kan ik de jongens weer zien. Dan kan ik ook weer wat trainen. Ik kom de weken wel door hoor. Mijn vriendin zorgt goed voor me en ik hoop dat er wat mensen langskomen met een fruitmandje. En straks heb ik lekker de hele zomer om me klaar te stomen voor het volgende seizoen.”

7 april 2015