Team

Mitchell van Rooijen

"Groeit met de week in Jupiler League"

Mitchell van Rooijen heeft het jaar 2016 mooi afgesloten. De tweebenige aanvaller van Jong FC Utrecht vierde op 22 december zijn 18de verjaardag. Een dag later zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij FC Utrecht, dat loopt tot aan de zomer van 2020.


Contractverlenging

"Ik had nog een contract tot 2018, maar toen de club met dit aanbod kwam was ik natuurlijk erg blij. Het is mooi dat er zoveel vertrouwen in mij is. Het enige dat ik kan doen is me iedere dag blijven ontwikkelen en wachten op kansen. Met een debuut in het eerste ben ik nog niet echt bezig. Bij Jong FC Utrecht kan ik me goed ontwikkelen in de Jupiler League. Voor de beloftenteams is het erg goed en mooi dat ze nu ook in de voetbalpiramide zitten. Dat we met Utrecht zelfs in de Jupiler League spelen is natuurlijk helemaal mooi. We spelen wekelijks tegen ervaren profs, daar word je altijd sterker van. We doen het nog niet zo goed als Jong Ajax of Jong PSV, maar dat mag je ook niet van ons verwachten. Het is voor ons allemaal het eerste seizoen dat we op dit niveau uitkomen, dus veel dingen zijn nieuw. Ik merk wel dat ik echt dagelijks sterker word, zowel bij de trainingen als wedstrijden."

Van Rooijen speelde in de eerste seizoenshelft acht duels voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League, waarin hij twee keer scoorde. "Begin november tegen FC Eindhoven en begin december tegen FC Emmen. Goals en assists, waar ik er ook al twee van heb, zijn toch altijd een bevestiging dat je goed bezig bent. Voor het publiek en trainers, maar ook voor jezelf," zegt Van Rooijen, die begon met voetballen bij FC Delta Sports Ď95 in Houten. "Op mín tiende werd ik al gescout door FC Utrecht. Sindsdien ben ik bijna dagelijks fanatiek met voetbal bezig. Zo heb ik mijn tweebenigheid, iets dat ik al vroeg had, verder kunnen ontwikkelen. Dat is een van mín grootste wapens, omdat het me onvoorspelbaar en lastig te verdedigen maakt. Dat is voor een vleugelaanvaller altijd belangrijk. Het maakt me dus niet uit of ik op linksbuiten of rechtsbuiten sta. We spelen met Jong FC Utrecht ook wel eens in een 4-4-2 formatie, dan sta ik soms ook op linkshalf of rechtshalf. Geen probleem."

Oranje onder 19

Van Rooijen speelde dit jaar ook nog vier interlands voor Oranje onder 19. "Dat was ook een hele eer. Het is natuurlijk enorm speciaal om voor je eigen land uit te komen. Met Oranje onder 18 had ik vorig jaar al twee wedstrijden gespeeld tegen Engeland. Dit jaar heb ik vier wedstrijden gespeeld. Eerst in september tegen Duitsland en wederom Engeland. In november hebben we meegedaan aan een internationaal jeugdtoernooi in GeorgiŽ. Dat was ook een hele bijzondere ervaring. Tegen Spanje heb ik daar zelfs nog gescoord, al verloren we helaas met 2-1."

Examenjaar

Naast het vele trainen en voetballen voor Jong FC Utrecht en Oranje onder 19, wil Van Rooijen dit schooljaar ook nog zijn HAVO-diploma halen. "Ik zit in mijn examenjaar op het Oosterlicht College in Nieuwegein. We trainen met Jong Utrecht bijna altijd ís ochtends, dus ik heb een ander lesrooster dan mijn schoolgenoten. Maar ik heb aan het eind van de dag vaak nog bijles of inhaaluren, dus ik maak lange dagen. Ik ben erop gebrand om dit schooljaar mijn diploma te halen en goed te presteren op het veld. Vanaf de zomer wil ik me dan volledig kunnen richten op het voetballen, al wil ik er misschien nog wel een deeltijdstudie naast doen. Daar moet ik nog even goed over nadenken, maar het liefst wil ik natuurlijk slagen als voetballer. Ik wil het vertrouwen dat FC Utrecht in mij uitspreekt en toont waarmaken."

28 december 2016