Team

Mark Diemers

"Blij met keuze voor Fortuna Sittard"

Mark Diemers promoveerde in mei met De Graafschap naar de Eredivisie. Daarna kon de aanvallende middenvelder uit Leeuwarden kiezen uit drie clubs: NAC Breda, Willem II en Fortuna Sittard. Diemers koos tot verrassing van velen voor de Limburgse club, die na zestien jaar terug is in de Eredivisie. Met een huidige tiende plaats doet Fortuna het echter uitstekend. De 25-jarige Diemers doet het met drie goals en zes assists in twaalf duels ook prima. ,,Ik had vertrouwen in het verhaal van Fortuna Sittard, maar het is mooi om te zien dat het allemaal zo goed uitpakt.”

Diemers heeft een mooie week achter de rug. Hij scoorde eerst op donderdagavond uit een strafschop in de 2-3 overwinning bij NEC Nijmegen in de KNVB-beker. Op zondag was Diemers opnieuw twee keer trefzeker vanaf elf meter, nu in de 3-0 thuiszege op PEC Zwolle. ,,Ik heb een goede traptechniek, dus een tijdje terug werd besloten dat ik de penalty’s moest gaan nemen. Bijzonder dat je dan in drie dagen tijd drie penalty’s mag nemen, dat komt niet vaak voor. Ik schoot ze alle drie in dezelfde hoek, links en halfhoog. Die eerste tegen PEC zat er echt perfect in. Bij de tweede penalty zat de keeper er nog even aan, maar hij was gelukkig hard genoeg.”

Diemers heeft zijn draai snel gevonden bij Fortuna Sittard. Hij miste dit seizoen pas dertig minuten en voelt het vertrouwen van trainers René Eijer en Kevin Hofland. ,,Ik voel dat ik nu echt klaar ben voor de Eredivisie. Ik heb tussen 2013 en 2016 in totaal vijftig wedstrijden voor FC Utrecht gespeeld, maar het was op dat moment nog lastig om echt door te breken. Ik heb in die tijd vier verschillende trainers gehad, dus ik moest mezelf steeds opnieuw bewijzen. In vergelijking met die jaren ben ik nu een stuk rustiger en volwassener geworden, zowel binnen als buiten het veld. Bij De Graafschap heb ik vervolgens in tweeënhalf jaar bijna 100 wedstrijden gespeeld, waardoor ik een stuk beter en sterker ben geworden. Vorig seizoen kon ik daar al belangrijk zijn met vijftien assists en elf goals in 40 wedstrijden en die lijn wilde ik doortrekken in de Eredivisie. Er ontstond begin dit jaar ook interesse van NAC Breda en Willem II, maar uiteindelijk kreeg ik het beste gevoel bij Fortuna na de gesprekken met Kevin Hofland. Ik ben blij dat die keuze zo goed uitpakt.”

Diemers kijkt ook al uit naar de achtste finale van de KNVB-beker, waarin Fortuna het opneemt tegen SC Cambuur. ,,Ik kom uit Leeuwarden, heb jarenlang bij Cambuur in de jeugd gespeeld en daar mijn profdebuut gemaakt. Dat is voor mij dus altijd een speciale club om tegen te spelen. Ik woon tegenwoordig in Brunssum, tegen de Duitse grens aan, maar ik kom elke maand nog wel even een paar dagen in Leeuwarden om familie en vrienden te zien.”

7 november 2018