Loading
Team

Bryan Linssen

Bryan Linssen voor drie jaar naar Vitesse

Bryan Linssen heeft vandaag een driejarig contract bij Vitesse getekend. De 26-jarige vleugelaanvaller uit Limburg komt over van FC Groningen, waar hij de afgelopen drie seizoenen speelde.

Linssen had deze zomer zijn zinnen gezet op een transfer. "Mijn contract bij FC Groningen liep nog één jaar door. Ik wilde deze zomer graag weer een stap hogerop maken en voor de club was dat ook het beste. Ik heb het laatste halfjaar bij Groningen geknald en veel goals gemaakt, dus ik wist dat er wel interesse zou komen. Ik heb de hele zomer goed doorgetraind, dus ik kwam de medische tests goed door vandaag," zegt Linssen lachend. ,,Alles is snel gegaan de laatste dagen. Dat is alleen maar mooi. De groep is al een paar dagen bezig, maar vanaf morgen kan ik meetrainen en kunnen we ons gaan voorbereiden op de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord in De Kuip."

Dat Vitesse nu zijn volgende club is, past goed in het carrièrepad van Linssen. De doelgerichte vleugelaanvaller, die zowel op links als rechts uit de voeten kan, maakte zijn profdebuut op 8 augustus 2008 namens Fortuna Sittard. Daarna speelde Linssen voor MVV Maastricht, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen. In 189 Eredivisieduels was Linssen goed voor 46 goals en 20 assists. "Deze stap naar Vitesse past inderdaad goed in mijn carrière. Ik probeer iedere keer weer een stap hogerop te maken en daar weer door te groeien. Ik verheug me enorm op komend seizoen. Natuurlijk ook vanwege de groepsfase van de Europa League, waar Vitesse voor geplaatst is door de bekerwinst van afgelopen seizoen. Ik heb dat in mijn eerste seizoen bij FC Groningen al mogen meemaken en dat zijn toch hele bijzondere wedstrijden, voor spelers en voor supporters. In de competitie is Vitesse al jaren een stabiele middenmoter, die in mijn ogen moet meedoen om de vierde of vijfde plek. Daar wil ik volgend seizoen voor gaan. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ik komend seizoen weer iets dichter bij mijn vrienden en familie in Limburg woon," besluit Linssen.

3 juli 2017